15 maart 2015

Nog een paar weken en het vliegseizoen 2015 gaat van start.

De duiven zijn er klaar voor.Ze hebben de nodige entingen gehad.Ze zijn door dierenartsen  Hans van der Sluis en Stephan Göbel nagekeken.Een enkele had een klein beetje last van het geel.Hiertegen wordt echter niet gekuurd..Ze zitten nu al geruime tijd gescheiden en trainen spontaan een uur(dus zonder vlag ) ,waarom dan kuren??? Zowel de doffers,als de duivinnen zitten vanaf 1 maart verduisterd van 19.00 tot 9.00 uur.Om de duiven goed gepaard te houden mogen ze in het weekeinde een dag en een nacht bij elkaar.(zie onderstaande foto’s) Voor aanvang van het seizoen zullen ze,als het weer het toelaat,een enkel keertje gelost worden op korte afstand.

vliegduiven bij elkaar

De jonge duiven doen het ook goed.Ze krijgen nog steeds dagelijks kweekmengeling en mogen eten zoveel als ze lusten.Ook zij zitten vanaf 1 maart verduisterd,echter van 18.30 uur tot 8.30 uur.Er zitten momenteel 50 jongen in het “bovenhok”. Deze jongen hebben uiteraard hun eerste enting tegen paramyxo en herpes gehad en zullen binnenkort voor de tweede keer worden geënt.

De jongen van de 5e ronde van de kwekers zijn tesamen met enkele nieuwe aanwinsten van Willem de Bruijn en C en C Broekhuisen  op het “benedenhok” geplaatst.Zoals al eerder vermeld hebben we,zoals op de foto te zien is,hier  de bodem van “gebroken maiskolven” voorzien.We zullen gaan zien hoe dit bevalt.

5e ronde jonge duiven

In voorgaande edities hadden we het ook over het moeizaam leggen van  “Olympic Sharon” .We kunnen thans melden,dat er 1 geringd jong ligt van haar.(Ze was toen gekoppeld aan de zoon “Teletextkoppel” van Huub Hermans).Inmiddels ligt er ook nog een bevrucht eitje van haar,toen gekoppeld aan “Damiano”. We zullen moeten afwachten hoe het verder gaat met haar.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.