De kweek 2016

Het is inmiddels al weer 11 januari 2016.

De kweek verloopt zeer voorspoedig. Zoals op de foto’s te zien is zijn de jongen van de eerste ronde van de kwekers op de grond geplaatst bij de voedsterduiven.

jongen 2016     jongen 2016 3

De jongen van de 2e ronde worden morgen geringd. De kwekers zijn na de 2e ronde omgekoppeld. Deze eieren, de 3e ronde dus, zijn voor een deel overgelegd naar de vliegduiven en een gedeelte naar de voedsterduiven. Van enkele vliegkoppels zijn de eieren ook overgelegd, zodat we daar ook 2 rondes van hebben. Inmiddels worden de eieren van de 4e ronde van de kweekduiven gelegd. Deze eieren zullen even weggelegd moeten worden om straks bij de voedsterduiven te plaatsen, die de 1e ronde hebben grootgebracht. Al met al een tot nu toe geslaagde kweek.

De vliegduiven zijn zondag 3 januari weer voor het eerst buiten geweest. ’s Morgens om 10 uur gaat het hok open en mogen ze de gehele dag hun gang gaan. Ze zullen dan nog niet al te veel vliegen en zo trachten we eventuele vleugelblessures te voorkomen. Bovendien kunnen ze zo aan het vernieuwde hok wennen.

het hok      het hok3

Er zijn voor iedere afdeling weer rennetjes geplaatst met daarboven een spoetnik.

het hok4       het hok5

De plafonds zijn weer volledig dichtgemaakt en het glas in de ramen is vervangen door latwerk en dit kan worden “afgesloten” met windbreekgaas. De verluchting vindt alleen plaats via de voorzijde, het “open doos systeem”.

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.