De kweek verloop voorspoedig

Het is nu woensdag 14 januari 2015. Buiten is het nog steeds allesbehalve winter.De temperaturen zijn nog steeds “hoog”,maar of het nu vriest of dooit,dit maakt voor de duiven eigenlijk niets uit,mits ze uiteraard in goede conditie zijn.

Na een drietal (succesvolle) verkopingen is de ren voor de zomerjongen nagenoeg leeg.

jonge duivenren

De ren van de zomerjongen

De kweek voor 2015 is echter al weer in volle gang.

Een kijkje in het kweekhok

Een kijkje in het kweekhok

Een kijkje in het voedsterhok

Een kijkje in het voedsterhok

Een kijkje in het kweek/voedsterhok

De kweek verloopt hier hoegenaamd probleemloos.Evenals bij andere liefhebbers gaat er hier natuurlijk ook wel eens een eitje kapot of is er een eitje onbevrucht.

Jammer is dat “Olympic Sharon” tot nu toe slechts 1 eitje heeft gelegd.Ze was gekoppeld aan “De Nanteuil”.Na een dag of 14 had ze nog niet gelegd,daarom maar een kunsteitje in het nest gelegd,waarop ze ging zitten.Na enkele dagen toch zelf een eitje gelegd (zie foto).De kwaliteit van het eitje was echter niet al te best,want na een paar dagen lag het kapot naast het nest.Ze was nogal “benauwd`.We hebben daarom besloten met haar naar de kliniek van Hans van der Sluis te gaan.Dierenarts Stefan Göbel heeft haar onderzocht.Vermoedelijk was er sprake van een ontsteking.Na een tweetal weken rust en een antibioticakuur is ze nu weer herkoppeld ,ditmaal  aan “Damiano” ( zie foto ). We moeten nu maar afwachten of er nog ( goede) eieren komen.

Toch een eitje !!!

Toch een eitje !!!

"Olympic Sharon” met “Damiano”

“Olympic Sharon” met “Damiano”

Zoals gezegd verloopt de kweek verder naar wens.We hebben de kwekers en voedsters samengezet op 27 november 2014,na een dag of 10 te zijn bijgelicht van 7.00 tot 21.00 uur.

Inmiddels zijn de eerste jongen op de grond geplaatst ( zie foto ) en zijn de jongen van de 2e ronde geringd.

De 1e ronde jongen op de grond

De 1e ronde jongen op de grond

De kwekers zijn na de 2e ronde op 23 december 2014 omgekoppeld  en tegelijkertijd werden ook de vliegduiven gekoppeld .De 3e ronde van de kwekers is overgelegd bij de vliegduiven.Van enkele vliegduiven zijn de eieren ook verlegd,zodat hiervan ook extra jongen worden bekomen.Gisteren 13 januari 2015 zijn de eerste eieren van de 4e ronde van de kwekers en de 2eronde van de vliegers gelegd.

Zoals we al vaker hebben geschreven krijg je door op deze manier te kweken in korte tijd meerdere jongen van je beste duiven .

We wensen een ieder veel succes met de kweek.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.