De kweek verloopt voorspoedig en “Olympic Froome” is weer thuis.

Ondanks de koude van de afgelopen weken verloopt de kweek zeer voorspoedig.De eerste jongen zitten al buiten en van de kweekduiven is vorige week de 4e ronde overgelegd naar de voedsterdiuiven en hebben een aantal duivinnen,na voor de 3e maal te zijn omgekoppeld, gisterenavond alweer gelegd.( de 5e ronde dus ).

“Olympic Froome” is na zijn avontuur op de Olympiade in Slowakije ( hij werd 5e in de cat.G ) weer veilig thuisgekomen.Hij werd meteen gekoppeld aan wederom ( na “Olympic Schanulleke” en “Charony” ) een superduivin van Willem de Bruijn, namelijk “Blue Flame”. Dit is een 100% Heremansduivin.Zij werd in 2007 5e Asduif jong bij TBOTB en in 2009 11e Asduif vit/midfond TBOTB en tevens 11e Beste duivin bij WHZB. Het is toch fantastisch om op deze manier aan samenkweek te doen en hierdoor de kans te vergroten om goede duiven te kweken.

Ook “Olympic Sharon” is, na 4 rondes met “Olympic Hurricane” gedaan te hebben bij Willem, weer terug op ons hok.Ze is 1 ronde gekoppeld geweest aan “Johan” B08-6178113,een doffer rechtstreeks gehaald bij Johan de Belser in Berlaar.Nu is ze samengezet met “De Schalie” ,een zoon van “Olympic Hurricane” x “Blue Favori”, dus een halfbroer van “Olympic Froome”.

“Charony” staat nu, na 2 rondes gekoppeld te zijn geweest aan “Olympic Froome” tegen “Damiano” .Dit is een zoon van onze topduivin “Mirusia” en is vader van diverse 1e prijswinnaars,waaronder de 1e NPO Nanteuil 2011 ( NL11-1753104 )

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.