Geen Nanteuil, Niergnies of Lennik, maar Duffel

Wederom zat het tegen met het weer en konden de duiven niet gelost worden op zaterdag. Ook op zondag waren de omstandigheden in Frankrijk en een groot deel van Belgie van dien aard, dat er uitgeweken moest worden naar Duffel, alwaar de duiven om 10.00 uur gelost konden worden.
Wij hadden op donderdag slechts 5 duivinnen ingekorfd. Zoals we vorige week al schreven brengen we de duiven zelf weg voor een oefenvlucht, omdat zo’n klein koppeltje aan huis niet goed wil trainen. Ook afgelopen week deden we dat. Dinsdag kwam er een doffer zwaar gewond thuis ( zijn poten lagen er bijna af ) en op woensdag kwam er een doffer niet meer terug van het oefenvluchtje. Dat betekende, dat we nog slechts 3 doffers over hadden. Vandaar dat alleen de duivinnen werden ingekorfd.
Het was zondag mooi weer met een o.n.o windje. Onze eerste duif, wederom de 20-1503860, klokten we om 11.15.53 uur, gevolgd door haar nestzusje om 11.16.11 uur, de derde duif om 11.18 uur en de vierde om 11.24 uur. Ditmaal kwamen ze wel uit de goede richting, wat natuurlijk logisch is bij tegenwind !!! (Helaas is nummer vijf, de 20-1503884 niet meer teruggekomen, de gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg ).


Het resultaat:
PV Gouwestroom, in concours 467 duiven: 76-84 ( 2/5 )
Gouwe en IJssel, in concours 1700 duiven: 275-314 (2/5 )

Normaliter gooien we niet zo gauw de handdoek, maar aangezien we nog slechts 7 duifjes over hebben gaan we ons nu volledig richten op het seizoen met de jonge duiven. Deze zijn na de coli-uitbraak weer goed hersteld en worden dagelijks weggebracht voor een “leervluchtje”.

Allemaal succes met de voorbereiding voor de volgende vluchten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.