Het seizoen 2021 is begonnen.

Het seizoen 2020 is nog maar net 2 maanden achter de rug en toch zijn we al weer druk bezig met het nieuwe seizoen. We zullen in tegenstelling tot de laatste jaren weer vroeg gaan koppelen en weer gebruik gaan maken van veel voedsterduiven, zodat we uit de beste kweekduiven weer over een flink aantal jongen kunnen beschikken.

De kweekduiven zitten inmiddels vanaf 15 november 14 uur per dag in het licht en hebben net als de voedsterduiven de nodige entingen gehad. De kweekduiven zullen 25 november gekoppeld worden. Mochten er duivinnen zijn die erg vlot leggen dan zullen we de eieren een paar dagen wegleggen, zodat de jongen op 1 januari 2021 normaal geringd kunnen worden.
De voedsterduiven zitten al langer bij elkaar en hebben inmiddels eieren. Die worden weggehaald als de kweekduiven worden gekoppeld, zodat ze weer opnieuw leggen en we de eieren van de kweekduiven kunnen onderleggen. De eieren van de 2e ronde van de kweekduiven gaan uiteraard ook naar de voedsters. Daarna zullen een aantal kweekduiven worden omgekoppeld.

De vliegduiven, die al geruime tijd op de nieuwe locatie vertoeven, zullen op een dusdanig tijdstip gekoppeld worden zodat er een aantal eieren van de 3e ronde van de kweekduiven kan worden overgelegd.
De vliegploeg zal dit jaar uit 15 koppels bestaan, die op totaal weduwschap zullen worden gespeeld. Het zullen allemaal jaarlingen zijn. De reden hiervan is, dat ze overgewend moeten worden naar het hok op de nieuwe locatie. Uit ondervinding weten we, dat oudere duiven dan een probleem kunnen geven zodra ze op weduwschap zitten. Die zullen namelijk vaker het oude adres opzoeken.
Enkele oude duiven zijn overgeplaatst naar het kweekhok, de rest zal als voedsterduif dienen.

Bijgaand een foto van het hok op de nieuwe locatie.
Op de linker afdeling komen de weduwnaars, daarnaast de duivinnen en de twee rechtse afdelingen zijn voor de jonge duiven.
Het hok, zoals op de foto, is nog niet helemaal klaar. Zo zullen de dichte ramen vervangen worden door ramen, die open gezet kunnen worden en komen er nog rennen voor.( altijd makkelijk voor het geven van een bad ).Bovendien worden er nog 2 spoetnikken geplaatst.

Voor diegenen die ook binnenkort aan “winterkweek” gaan doen veel succes daarbij gewenst en blijf vooral gezond !!!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.