Het weekend van 10 en 11 mei 2014

Toen we donderdagavond de duiven inkorfden voor de eerste mid-fond vlucht vanuit Nanteuil wisten we,dat het wat het weer betreft,een moeilijke zaak zou worden.Zaterdag was het zeer slecht weer en kon er danook absoluut niet gelost worden in Nanteuil.Er werd besloten met de duiven terug te rijden naar Menen,omdat de vooruitzichten voor zondag ook niet al te best waren.Een goede beslissing,want om 8.15 uur kon er in Menen gelost worden.Complimenten voor de lossingscommissie !!!

Het werd ondanks het slechte weer ( voor ons mensen althans,want de duiven leek het minder te deren ) een toch nog redelijk vlot concours.De wind was hier inmiddels WZW 6.We kregen tijden door uit Dordt,maar daar kwamen onze duiven niet aan.

Je moet natuurlijk met dat weer ook een beetje geluk hebben.Vaak zie je dat iedereen duiven pakt,liefhebbers,die er gewoonlijk nauwelijks aan te pas komen,stonden nu ook op de uitslag,zelfs de “overnachtspelers”. Een goede zaak natuurlijk.

Normaliter zijn onze duiven onder zulke omstandigheden niet van goede doen.Deze keer was het geluk wel aan onze zijde.( De 1e prijs ging weliswaar ,ook in SS Gouwe en IJssel , naar de Gebr.Epping. Cees,Rob en Hans van harte gefeliciteerd !!!!! ).

De duiven zaten ontzettend hoog.Onze eerste duif liet zich als het ware loodrecht uit de lucht vallen,een prachtig gezicht.Het was goed voor de 2e plaats aan de club.Deze jaarlingdoffer heeft vorig jaar slechts een enkel vluchtje gedaan,omdat hij eerder zwaar gewond was.Van de vlucht vanuit Mantes la Jolie kwam hij zelfs enkele weken later thuis.Eigenlijk was hij al naar het hok van de voedsterduiven overgeplaatst,maar omdat er deze winter een doffer van het hok werd verspeeld mocht hij diens plaats innemen.

NL13-1248015_stamboom

 

In de club het volgende resultaat tegen 370 duiven: 2-9-10-13-14-21-23-etc. en 18/40

voor de uitslag klik op de link

http://www.afdeling5.nl/Uitslagen2014/1732/30.txt

In SS Gouwe en IJssel tegen 4565 duiven: 7-27-45-56-57-106-119-etc. en van de 40 ingezette duiven wonnen er 23 prijs.

voor de uitslag klik op de link

http://www.afdeling5.nl/Uitslagen2014/1005/30.txt

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.