Het weekend van 11 en 12 juni 2016


Na de “mislukte vlucht” van vorige week hadden we reeds eerder besloten de duiven niet in te korven voor Vierzon, maar alleen voor Peronne.  Vrijdag werden er dan ook 22 duiven ingekorfd voor Peronne. Het zou wederom een “waardeloos duivenweekend” worden. Wachten, wachten en nog eens wachten. Uiteindelijk werd er uitgesteld naar zondag. De duiven van Vierzon kwamen terug naar Pont St. Maxence. Die werden om 11.00 uur gelost en de duiven van Peronne om 11.35 uur. Het zou weer allesbehalve een vlekkeloze vlucht worden.

Onze eerste duif was “Kimberly”.

14-1068043kopie

14-043

Het resultaat was als volgt:

In de club tegen 312 duiven: 4-15-21-33  en 4/22

http://www.afdeling5.nl/Uitslagen2016/1730/16.txt

In SS Gouwe en IJssel tegen 2097 duiven: 8-40-70-136-317-353-etc. en hier 12/22

http://www.afdeling5.nl/Uitslagen2016/1005/16.txt

Volgend weekend staat de midfondvlucht vanuit Pont St. Maxence op het programma. Ook start dan het jonge duiven seizoen met een africhtingsvlucht vanuit Meer. Door de slechte weersomstandigheden zijn de doordeweekse africhtingen helaas niet doorgegaan. We hebben de jonge duiven wel zelf een aantal keren weggebracht, maar ook vanwege de weersomstandigheden lang niet zo vaak als andere jaren. De weersverwachtingen voor het komend weekend zijn in ieder geval wel wat positiever, nu maar afwachten of die ook daadwerkelijk zullen uitkomen.

Van Dingenis van Belzen uit Arnemuiden ontvingen wij het volgende stukje uit de plaatselijke krant.

Vluchtverslag Roye 10-06-2016

Stralend weer vrijdag en na het optrekken van enige nevel en inversie konden de duiven te Roye om 09.30 uur met een kalme noordelijke wind worden gelost. Inversie is een begrip waar verschillend over wordt gedacht. De een vindt het onzin, de ander is er van overtuigd dat het invloed heeft op het oriënteren. Wanneer je er van doordrongen bent dat die oriëntatie voor een groot deel berust op de stand van de zon zal je wetenschappelijk ook overtuigt zijn van het begrip inversie. Het werd afgelopen vrijdag een prima vluchtje met razendsnel verloop. Op de meeste hokken waren de duiven dan ook binnen een vijftiental minuten thuis en konden de coaches die vrij waren de manden vullen met jonge duiven om die nog een stukje te lappen. Hiermee benoem ik een nog veel belangrijker aspect in het verschil tussen werkende en niet werkende coaches.

Met 1352 meter per minuut is het de 1e getekende van Comb. de Ridder die de snelste is van het 355 duiven tellende Arnemuidse konvooi .

joost-en-jacco-de-ridder

Winst dus voor de 1e getekende van Joost en Jacco en dat is niet zo maar een duif want deze “105” is reeds verantwoordelijk voor vele kopprijzen. Na de dramatische vlucht vanuit Sens (de vlucht die de “105” vorig jaar wist te winnen) leek het echter gedaan met deze topper toen hij dagenlang van het hok wegbleef. Woensdag na de vlucht verscheen de favoriete duif van Joost echter weer in de Mansfeldstraat en na een weekje rust vloog de “105” gelijk weer een negende plaats op Peronne.

Deze doffer is een zoon uit het koppel “Zoon Lance- Everling” x “dochter 77 / Olympiade Everling”. Duiven afkomstig van Cees en Maurice Everling uit Gouda en uit de bekende “77”, de voormalig topvlieger en kweker op het hok van Comb. de Ridder. De “105” wist dit seizoen de volgende prijzen bijeen te vliegen: 1e Roye, 8e Quiévrain, 9e Peronne, 22e Auby en 32e Pont.

In deze context mogen we niet onvermeld laten dat toevallig of niet de moeder van de tweede plaats winnaar op Roye een volle zus is van deze “105”. Vader van die “499” van Bennie en Miranda is overigens de “Witpen” van Martin Meulmeester die onlangs nog werd genoemd in zijn reportage in “Het Spoor”.

Saillant detail is dat de “105” door een onoplettendheid de eerste prijs op Auby heeft verspeeld en dat zou hem wel eens het kampioenschap in het Samenspel 7 kunnen kosten. De aankomstantenne lag tijdens de aankomst van deze vlucht namelijk op de kop en voordat men hier achter kwam en het trapje naar het zolderhok was beklommen, waren er reeds kostbare minuten verstreken. Na het omdraaien van de antenne en een bezoek aan een gediplomeerde opticien zal dat in ieder geval nooit meer voorkomen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.