Het weekend van 29 juni 2013

Vorige week hadden we de eerste jonge duivenvlucht vanuit Duffel.  Ze deden het prima met de plaatsen 1 en 2 tegen 4441 duiven. ( 54prijzen van de 86 ingekorfde duiven )

Afgelopen week hadden we ze elke dag weggebracht naar Minderhout.Ze vertrokken steeds als een speer in de goede richting en vlogen regelrecht naar huis.

De verwachtingen voor de vlucht van deze week waren danook hooggespannen.Een NW wind en halfbewolkt,beter kon haast niet.Natuurlijk bepaalt de wind op zo’n korte afstand het concours.Althans zo zou je denken,maar niets was deze keer minder waar.Werden de vroegste duiven op de kortere afstanden verwacht,met name in omgeving Lekkerkerk,vielen daarentegen de eerste duiven in notabene Reeuwijk.Voor ons onverklaarbaar.

De duiven kwamen bij ons geweldig af,echter net niet die vroege duiven,zoals vorige week.

In Samenspel Gouwe en IJssel beginnen we nu met prijs 40 tegen 4530 duiven en scoren 57 prijzen van de 84 ingezette duiven ( 33 x 1 op 10 ).

Onze eerste 2 duiven waren uit samenkweek met Willem de Bruijn,de 2e duif is weer een zoon uit “Olympic Hurricane” x “Olympic Sharon”

Voor de verenigingsuitslag klik op de link http://www.afdeling5.nl/Uitslagen2013/1732/61.txt

De oude duiven werden pas om 11.30 gelost in Mantes la Jolie.Het werd een pittige vlucht,mede door de stevige NW wind,maar ook door de regen,die ze onderweg gehad hebben.

Ook hier begonnen we voor het mooi te laat,maar scoren toch 11 prijzen van de 22 ingezette duiven.

Voor de verenigingsuitslag klik op de link http://www.afdeling5.nl/Uitslagen2013/1732/34.txt

Ook hier is onze eerste duif een product van samenkweek met Willem de Bruijn.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.