Het weekend van 4-en 5 juni 2016

Wederom waren de weergoden de duivenliefhebbers niet gunstig gezind. Zaterdag was het absoluut niet mogelijk de duiven in Fontenay sur Eure te lossen. Op de gehele vlieglijn lage bewolking, nevel en mist. Pas laat in de middag werden de zichten beter, maar dit reikte niet verder dan Nederland en een klein deel van Belgie. De vooruitzichten voor zondag waren gunstiger en om de kans op lossen te vergroten werd besloten terug te rijden naar Pont St. Maxence. Echter ook zondag wilde het “ochtendgrijs” maar niet verdwijnen. De lossingsverantwoordelijken van afdeling 5 wachtten,helaas tevergeefs, tot het alsnog mogelijk zou zijn om in Pont St. Maxence te lossen, daar waar afdeling 6 al vroeg besloot terug te gaan naar Menen. Ook afdeling 5 moest echter alsnog terugrijden naar Menen, waar om 14.30 uur gelost kon worden. Het was wel duidelijk, dat het een moeilijke vlucht zou worden. De temperatuur was inmiddels naar een zomers niveau gestegen en de wind waaide flink uit noordelijke richtingen. Ook waren er rond Antwerpen flinke onweersbuien ontstaan. Dorst zou de duiven waarschijnlijk het meest parten spelen. De eerste melding, die wij ontvingen,was wederom van Kees Bosua. Zijn eerste duif behaalde een snelheid van 1185 mpm, hetgeen betekende, dat Kees voor de derde maal de snelste duif van de gehele lossing had. Een geweldige prestatie. Wij moesten helaas weer veel te lang wachten alvorens er een duif arriveerde. Toen dit uiteindelijk dan toch gebeurde wees de klok inmiddels al 17.17 uur aan.( om een klein beetje in de buurt van Kees Bosua te zitten hadden we toch rond de klok van 17.00 uur moeten klokken ). De eerste duif was ditmaal een doffer, en wel de 15-1715726.

15-726

De aankomsten verliepen vervolgens heel traag. Het was aan sommige duiven duidelijk te zien, dat ze onderweg naar water op zoek waren geweest. ‘Avonds ontbraken er nog 3 duiven en er was een duivin thuisgekomen met een gebroken poot. Maandag zijn er nog twee thuisgekomen, zodat er nu nog 1 duif ontbreekt. Waarom de duiven bij ons weer zo slecht kwamen blijft voor ons een groot raadsel. De duiven, zowel doffers, als duivinnen trainden weer super. Ook een bezoek afgelopen maandag aan dierenarts van der Sluis gaf ons absoluut geen reden tot ongerustheid.

Het teleurstellende resultaat:

In de club tegen 468 duiven slechts 3 prijsjes van de 25 ingekorfde duiven: 60-71-73

http://www.afdeling5.nl/Uitslagen2016/1730/32.txt

In SS Gouwe en IJssel tegen 3361 duiven: 259-314-318-685-en 704 en dus 5/25

http://www.afdeling5.nl/Uitslagen2016/1005/32.txt

Volgende week staat er een dagfond vlucht vanuit Vierzon en een Vitesse vlucht vanuit Peronne op het programma. Zoals het er nu naar uit ziet zullen we de dagfond vlucht laten schieten (helaas) en inkorven voor Peronne.

Vorige week meldden we, dat Gert en Janni Visser uit Aalten met een kleindochter van “Olympic Sharon” de 1e prijs in de club speelden. Deze duivin flikte het zondag weer en speelt nu de 1e prijs van Rethel (307km) tegen 204 duiven en in de CC tegen 1024 duiven prijs 8.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.