“Olympiadedromen”

Onder deze titel schreef Willem de Bruijn na de Olympiade in Poznan op zijn weblog op 5 februari 2011 een stukje over het samenzetten van “Olympiadeduiven”.Het resultaat hiervan was o.a. het koppel “Dreampair 3”,zoals hij het noemde,oftewel “Olympic Hurricane” x “Olympic Sharon”.

Voor ons is die droom ook daadwerkelijk uitgekomen,want uit deze koppeling werd o.a.geboren de NL11-1742433.( na zijn 2e prijs NPO op Argenton omgedoopt tot “Froome” ).Deze doffer werd evenals zijn hokgenoten afgelopen winter overgewend naar de nieuwe lokatie.Opvallend daarbij was,dat hij als enige na voor de eerste keer te zijn losgelaten direkt op het nieuwe hok terugkwam.Zijn duivin werd echter verspeeld.Hij had op dat moment jongen van amper 5 dagen oud.Hij heeft ze echter met succes alleen grootgebracht.Daarna werd hij opnieuw gekoppeld en bracht nog een jong groot.Eenmaal op weduwschap ging hij af en toe nog wel eens op het oude adres kijken,maar tijdens de wedvluchten deed hij dat waarschijnlijk niet meer gezien zijn resultaten.

Zijn beste resultaten:

Argenton                    2 / 7796

Mantes la Jolie           4 / 10446

Peronne                     1 / 1527

Pommeroeul               4 / 3105

Nijvel                         10 / 6019

Peronne                     23 / 5481

Totaal won hij 20 x prijs ( allen op weduwschap behaald )

Inmiddels is hij flink in de rui,zoals op de foto te zien is.

 

Zijn moeder “Olympic Sharon” vloog zelf ook fantastisch en blijkt nu ook voor de kweek goud waard.Ze heeft al meerdere 1e prijswinnaars voortgebracht.

Op 15 oktober a.s start op de site www.dreampigeons.com een verkoop van een aantal uitgeruide zomerjongen,waaronder 2 jongen uit “Olympic Sharon”. In deze verkoop echter ook broers/zussen van de 1e NPO Nanteuil 2011 en van de 2e en 3e NPO Nanteuil 2012.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.