Seizoen 2020 nu officieel van start gegaan

Hallo sportvrienden,


Het is een tijdje stil geweest op onze site. Vanaf nu zullen wij hier weer het een en ander plaatsen over het reilen en zeilen op onze hokken.

We hebben er voor gekozen om dit jaar alleen met duivinnen te gaan spelen op de vluchten voor oude duiven. We gaan ons de komende jaren vooral richten op de dagfond.
We zijn dit jaar gestart met 24 duivinnen,waarvan 21 jaarlingen. Onder deze 24 duivinnen zijn ook 8 overgewende duivinnen van Vincent Everling.


Door het coronavirus ging het vliegseizoen laat van start met enkele africhtingsvluchten,te weten Hazeldonk,IJsselsteijn en Niergnies. De duiven kwamen redelijk naar huis met uitzondering van de vlucht vanuit IJsselsteijn.Op laatstgenoemde vlucht werd er een duivin verspeeld,evenals op Niergnies, zodat er nu nog 22 duivinnen ingemand konden worden op de eerste voor de punten tellende vlucht vanuit Peronne.
Het was zaterdag 13 juni prachtig weer,maar wel met een kalme z.o.wind. De duivinnen trainden de afgelopen week ,evenals de weken daarvoor,fantastisch. De verwachtingen waren danook hooggespannen. Op een gegeven moment kwamen er 2 duiven uit het wnw ( !! ) aangesneld, hierbij bleek een vreemde duif te zitten, de andere was een overgewende duif van Vincent Everling, namelijk de 19-1676569.(zij is een dochter van de 16-1535630, die 5 zuivere 1e prijzen op haar conto heeft staan,waaronder een 1e van 5508 duiven op Peronne = zie stamkaart) Zij viel vrij snel op de spoetnik en wint in de club de 1e prijs en in Gouwe en IJssel tegen 4504 duiven de 6e prijs. Het was wachten op de rest. Je zag heel veel duiven overkomen vanuit het westen,maar bij ons bleef het stil.Het duurde maar liefst 13 minuten voor de 2e duif arriveerde en ook daarna ging het gewoon heel slecht. Een enorme tegenvaller,aangezien ze zo geweldig trainden. Misschien toch de z.o. wind ? Dit mag echter geen excuus zijn, omdat ze bij andere liefhebbers in Gouda wel goed afkwamen. Er ontbraken er ’s avonds nog 2, die de andere morgen al weer vroeg present waren. De duivinnen waren na deze vlucht al weer in perfecte conditie en trainden zondagavond al weer ruim een uur. Op naar volgende week, dan staat de eerste midfondvlucht vanuit Pont St.Maxence op het programma, die op donderdagavond worden ingemand.
Een ieder alvast heel veel succes.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.