Toch weer een sprankje hoop

Vorige week vermeldden we dat het met onze duiven niet gaat zoals we zouden willen. Wat we nog niet hadden vermeld is, dat we enkele duiven uit de vliegploeg hebben verwijderd. De reden hiervoor was dat we meer doffers dan duivinnen hadden en we daarom steeds met enkele kweekduivinnen heen en weer moesten zeulen. Om het voor onszelf makkelijker te maken hebben we de duiven die tot nu toe het minst hadden gepresteerd verwijderd. We schreven vorige keer ook, dat we een aantal dierenartsen hadden bezocht en op advies van één van hen de duiven hebben behandeld. Ook zijn we vanwege het warme weer en het feit dat een ploegje van slechts 5 doffers en 5 duivinnen nu eenmaal niet zo geweldig trainen, de afgelopen week iedere dag om 5 uur opgestaan om de duiven weg te brengen voor een oefenvluchtje. De duiven vertokken telkens als een speer in de goede richting. Ze voelden op vrijdag al weer beter aan , dus besloten we ze in te korven voor de vitesse-vlucht vanuit Niergnies.
Op zaterdag was het geen goed weer voor de duiven, hetgeen ook al bleek uit bijvoorbeeld de aankomsten in Zeeland vanuit Melun. Op de weerkaarten was te zien, dat het met name in nw Frankrijk niet goed was. De Belgen stelden daarom de vluchten vanuit Arras, Clermont en Niergnies uit naar zondag. Gelukkig deden de afdelingen 5 en 6 dit ook. Ondertussen bleek ook de vlucht vanuit Vierzon heel slecht te verlopen en ’s avonds waren er nog veel duiven niet op hun hok teruggekeerd. Zondagochtend was het daarentegen na een nacht met onweer en veel neerslag een stuk beter. De duiven in Niergnies, waaronder 10 van ons, mochten om 9.00 uur met een matige wind op de staart aan de thuisreis beginnen. De wind waaide hier ook uit het zuidwesten. De snelheden zouden derhalve hoog zijn was de verwachting. We zagen dat ze op “de eilanden” een snelheid van 1754 m/min maakten. Om vroeg te zitten zouden we hier meer meters moeten maken en zouden we om ca. 11.07 uur moeten klokken. We stonden beide in de richting vanwaar ze normaliter moeten komen te turen toen er plotsklaps een duif over onze hoofden vanuit de tegenovergestelde richting op de spoetnik viel. De klok wees 11.08.20 aan. Het was het donkerkrasduivinnetje 20-1503860 ( vorig jaar als jong niet gemist ). Ze was dus al (iets) te ver gevlogen. Even later kwam ook nummer twee uit de richting van Gouda aangevlogen. Op één na kwamen ze allemaal uit de richting van Gouda. Onze vierde duif was de enige die uit de goede richting kwam. Het was de 20-1503884, die op woensdag van het oefenvluchtje gewond was thuisgekomen

.

Het resultaat van Niergnies:

PV Gouwestroom, in concours 500 duiven:
4-35-79-84 ( 4/10 )
Gouwe en IJssel, in concours 2043 duiven:
11-103-230-241-426-482 ( 6/10 )

Met de jonge duiven gaat het inmiddels ook wat beter, maar ze zijn nog niet zoals ze geweest zijn. We hopen toch snel het africhten weer te kunnen voortzetten.

We wensen een ieder een goede week toe en spreken de hoop uit, dat er nog veel van de niet bij de liefhebbers teruggekeerde duiven alsnog het thuishonk weten te bereiken.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.