Vierde vlucht, nu vanuit Niergnies

Evenals vorige week konden we vrijdag weer 89 jonge duiven inkorven, nu voor een vlucht vanuit Niergnies ( voor ons 226 km ). De jongen, die nog steeds gewoon bij elkaar zitten, trainden de afgelopen week weer formidabel en dit tweemaal per dag voor minstens een uur. We hadden daarom alle vertrouwen in een goede afloop, wel zou de wind een klein beetje moeten meewerken. Zaterdagochtend waaide de wind in eerste instantie nog uit het zuidwesten, maar zou later meer de westelijke richting kiezen. De duiven van rayon oost werden om 8.50 uur gelost. Uiteraard hadden we weer tijdig onze stek bij het hok ingenomen, want we verwachtten toch wel een behoorlijke snelheid. Een blik op Compuclub-live toonde echter van eerdere lossingen van rayon west en midden tegenvallende snelheden. De wind moet in Belgie al meer west geweest zijn en ook het zicht zal niet overal optimaal geweest zijn. Het was inmiddels 11.10 uur en ook behoorlijk bewolkt geworden. Nog eens op Compuclub-live gekeken zagen we dat de eerste melding in Dordrecht 1500 m/min maakte. Dat zou betekenen, dat wij om 11.21 uur een duif zouden moeten pakken. De spanning steeg. Zouden we Dordt voor kunnen zitten ? Het zal ongeveer eind 11.15 uur geweest zijn toen we uit de goede hoek 3 duiven zagen aanstormen, die aanstalten maakten om te vallen. Snel een lokker losgelaten, maar de duiven waren nogal schrikachtig, dat nog eens werd versterkt door een aantal krijsende kauwtjes. Nog een figurita losgelaten en uiteindelijk liepen er twee over de antenne, die resp. om 11.17.58 en 11.18.03 werden geconstateerd. Nummer 3 deed er een dikke minuut langer over ( 11.19.04 ). Al snel volgden nog 2 duiven. Toen viel het even stil. Na 3 minuten volgden nummer 6 en 7 en weer 4 minuten later kwam de trein op gang en kwamen er van alle kanten duiven aangevlogen. Evenals vorige week bleven ze echter ( te ) lang vliegen. ’s Avonds waren er 84 van de 89 weer thuis. Nu zondag om 10.00 uur moet er nog één duif komen, maar wel juist de duivin, die vorige week onze eerste was. Ook dat kan helaas gebeuren. De duif, die ditmaal als eerste over de antenne liep is de 21-1201522. Zij is een dochter van de “630”, die bij Vincent Everling, toen nog woonachtig in Gouderak, fantastisch heeft gepresteerd. Zo won zij een 1e prijs van Peronne in Gouwe en IJssel tegen 2495 duiven. Bij onze eerste 5 duiven zaten ook weer twee jongen van “Jaomi” 13-1248118, die zelf ook al eens de snelste van 28632 duiven was van Peronne en moeder is van diverse 1e prijswinnaars, waaronder de “008”, die op zijn beurt al eens de snelste was van 34313 duiven op Nanteuil.Het resultaat, waar we deze keer natuurlijk zeer tevreden over zijn:
PV Gouwestroom, in concours 1242 duiven:
1-2-5-8-9-56-59-139-141-144-etc. ( 26/89 )
Gouwe en Ijssel, in concours 4055 duiven:
1-2-16-32-33-163-171-352-355-361-etc. ( 35/89 )

Op Duffel hadden we de 3 snelste van 10767 duiven van de lossing van rayon oost en nu op Niergnies weer de twee snelste van 9667 duiven van de lossing van rayon oost.
Het is al weer een tijdje geleden, dat we schreven, dat onze oude ( overgewende ) duiven nog al eens terugkwamen uit de richting van Gouda. Hier werd toen op gereageerd, dat dit wel vaker zou gebeuren, zeker met de jonge duiven. Wij schreven toen, dat we ons hiervan bewust waren, maar dat we van mening waren, dat we met goeie duiven in topconditie ook op deze locatie vroege duiven moesten kunnen pakken. Na 4 vluchten met de jonge duiven hebben we ook daadwerkelijk bewezen, dat het mogelijk is. Onder goeie duiven verstaan we duiven, die vroegtijdig de klad durven verlaten en niet zoals het gros van de duiven meevliegen en pas later in de gaten hebben, dat ze te ver of helemaal verkeerd zitten. Onze jonge duiven, die tot nu toe het mooie weer maken hebben de eigenschap om vroeg op de uitslag te staan in hun genen van de (groot)ouders meegekregen. Bekijk de door ons geplaatste pedigrees maar eens goed.

We gaan de duiven weer voorbereiden op de vlucht vanuit Morlincourt, die op donderdag ingekorfd zullen worden. Ze zullen nog steeds niet op de deur gespeeld worden, zolang ze zo geweldig blijven trainen. Ze zijn trouwens vanaf vorig weekend wel bijgelicht.

Allen weer een mooie zondag gewenst

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.