Vlucht valt letterlijk in het water

Met bijna 60 jaar ( Maurice een paar jaartjes minder ) ervaring in de duivensport hebben we al van alles meegemaakt. Het wordt echter steeds gekker. Allereerst kunnen we wel leven met de beslissing van het I.W.B. Eigenlijk hadden we zelf donderdag al zo verstandig moeten zijn om niet in te korven, want de vooruitzichten waren ronduit slecht, maar je hoopt dan toch, dat het met het weer zal meevallen. Wat echter onze verbazing schetst is, dat het I.W.B. , die toch ook gezien moeten hebben, dat het dit weekend slecht weer zou worden, niet al op donderdag de beslissing hebben genomen om de vluchten af te gelasten. We hadden dus donderdagavond 18 duiven ingekorfd en omdat Maurice vrijdag vrij was hadden we ( klein ) zoon Mike beloofd een dagje uit te gaan, ook het zoontje van Vincent mocht mee en die was natuurlijk super blij, dat hij mee mocht. We hadden afgesproken dat we, nadat we eerst nog even de jonge duiven een lapje hadden gegeven, naar de pyramide van Austerlitz zouden gaan, waar we een wandeling zouden maken in het bos ( wat de kids altijd leuk vinden ) en daarna naar de speeltuin en een ijsje eten. We hadden de auto geparkeerd en een stap of 10 gezet toen we een berichtje kregen op de app van PV Gouwestroom. De vluchten voor het weekend waren door het I.W.B. afgelast en de duiven zouden daarom vanaf 13.00 uur, te beginnen met rayon west ,in Menen gelost worden. Niet veel later weer een berichtje, de duiven worden in verband met de weersomstandigheden eerder gelost en nu in de omgekeerde volgorde te beginnen met rayon oost om 12.30 uur. In diezelfde app van PV Gouwestroom meldt één van de begeleiders om 11.57 uur, dat ze net over de grens zijn en moeten omkeren en terugrijden naar Menen. Om 12.00 uur meldt hij, dat ze er bijna zijn. Waarschijnlijk werd het weer daar al slechter en hebben ze de duiven er als de sodemieter uitgegooid en het slechte weer ingejaagd. Er waren op dat moment al flinke buien op de vlieglijn, hetgeen ’s avonds in het NOS journaal door weerman Marco Verhoef werd bevestigd. Pittige buien met zelfs onweer. Alle beslissingen zouden zijn genomen in het belang van de duiven of van bepaalde liefhebbers ???
Maar goed, wij liepen dus in het bos en moesten de kinderen vertellen, dat we niet naar de speeltuin gingen en geen ijsje gingen eten, want we moesten direct naar huis omdat de duiven gelost waren. Kinderen natuurlijk vreselijk teleurgesteld. Ook nog gauw even collega duivenmelker Ed gebeld, want die was aan het werk ( die zijn er ook nog ) en wist uiteraard van niks. Thuis gekomen de jonge duiven binnengehaald, want die kunnen de ganse dag in en uit vliegen. Alles klaargezet en wachten op de duiven. Inmiddels via de app te horen gekregen, dat de vlucht nergens voor telt. ( daar ben je dan de hele week voor bezig geweest, overigens wel met veel plezier ) Het weer werd er ondertussen ook niet beter op en plots om 14.45 uur kwam er een duif aanvliegen. Het was het donkerkrasduivinnetje de 1503860. Je zag haar amper, omdat de lucht net zo donker was als zij. Gelukkig zijn alle 18 duiven weer teruggekeerd, maar de meeste duiven waren totaal verregend en met rode neusdoppen als gevolg van alle regen. Ook al telt de vlucht nergens voor is er toch een uitslag gemaakt. De 860 behaalt in PV Gouwestroom de 4e en in Gouwe en IJssel de 20e prijs.
Jammer, dat het dit weekend zo is gelopen. De grote vraag blijft echter, waarom heeft het I.W.B. niet op donderdag die beslissing genomen ? We zouden dan ook graag zien, dat er actie wordt ondernomen om dergelijke toestanden te voorkomen.

We gaan de duiven maar weer voorbereiden voor de eerste dagfondvlucht. Allemaal succes daarbij en toch nog een fijn weekend toegewenst.Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.