Wishful thinking

Vorige week spraken wij de hoop uit, dat de duiven de opgaande lijn zouden voortzetten. Dit bleek echter ijdele hoop. De duivinnen trainden de afgelopen week weer fantastisch en toch lieten ze ons op Vierzon in de steek. Het vreemde was, dat ze in tegenstelling tot vorige week weer bijna allemaal uit noordelijke richting terugkwamen.
Onze eerste duif, die tot nu toe nog geen potten had gebroken, was “het Belsje”. (een duivinnetje rechtstreeks van Johan de Belser uit Berlaar)

Het resultaat:
in de club tegen 41 duiven: 2-5-6-etc en 5/19
in Gouwe en IJssel tegen 1163 duiven: 41-82-92-etc en 5/19
in afdeling 5 tegen 9031 duiven: 54-139-160-etc en hier 9 prijzen van de 19
Er is momenteel (zondag 11.30) nog 1 duivin onderweg.

De jonge duiven waren voor het eerst mee op Duffel. We hadden ze diverse malen zelf weggebracht, ook hebben ze 2 nachten en een dag in de verzendmanden doorgebracht waarin ze werden gevoerd en van water voorzien. De stress was er dus wel vanaf. Ook de jonge duiven trainden echt super, terwijl ze nog niet gescheiden zitten, dus dan verwacht je toch, dat ze goed naar huis komen. Niets is echter minder waar. In Duffel werden ze pas om 10 uur !!! gelost. Ze kwamen in eerste instantie redelijk naar huis, maar toen stagneerden de aankomsten en nu (zondag 11.30) zijn er nog 20 van de 80 niet teruggekeerd. Ze komen ook heel slecht na.

We gaan weer ons best doen om volgende week een beter resultaat neer te zetten.


Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.